Categories
medicina

Koje su prednosti FUE PRECISE metode transplantacije kose?

Nadoknađuje gubitak kose. Omogućava definitivno smanjenje površine bez kose na poglavini, bez ostavljanja linearnog ožiljka na potiljku. Takođe se može koristiti za korekciju gubitka gustine u bradi ili u obrvama.

Glava ne mora biti obrijana. Ovo je posebno važno za žene, ali i za muškarce.

Ako pacijent odluči kasnije nakon operacije da obrije glavu, ožiljci od operacije biće gotovo neprimetni golim okom. To je zato što uklanjanje folikula dlake ostavlja ožiljak manji od milimetra u prečniku. Dakle, nema linearnog ožiljka, tako da možete nositi kratku kosu ili čak vrlo kratku nakon transplantacije.

Koliko traje process transplantacije kose?

Održava se u Beogradu nakon prethodnih konsultacija. Na dan D, potrebno je između 4 i 6 sati za transplantaciju ekstrakcijom folikula. Ovo uključuje pripremu, uzimanje folikularnih jedinica FUE PRECISE tehnikom, sortiranje graftova i njihovu implantaciju u donorsko područje. Proverite kakva su iskustva sa presadjivanjem kose!

 

Da li me boli tokom operacije?

Ne, odnosno samo par minuta dok se da lokalna anestezija. Operacija koja se koristi je minimalno invazivna i stoga nije bolna. Pored toga, uvek anesteziramo tretirana područja. Ako ste posebno osetljivi na bol, možemo dodatno naneti anestetičku kremu kako bi ubod bio potpuno bezbolan i dati lek protiv bolova.

Da li postoje posebne mere predostrožnosti koje treba preduzeti pre operacije?

Da. Obavezna je stroga higijena i rad u operacionoj sali. Intervenciju mora da izvodi hirurg obučen za transplantaciju kosr. Pored toga, strogo se preporučuje izbegavanje uzimanja bilo kakvih stimulansa (kafa, crni čaj) na dan operacije. Pet dana pre intervencije se ne uzimaju alkohol, aspirin i suplementi. Imajte na umu da je kod FUE PRECISE transplantacije potrebno bojenje kose za sede pacijente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *